Megalakulás: 1982 szeptember 1 , mint All-Style Karate Szakosztály
2008-tól kapcsolat a Kyoto központú Nippon Seibukan Akadémiával és a Kokusai Budo Kyosujo szervezettel, 2017-től a Kokusai Nihon Bu-Jutsu Kenshusho szervezettel.
A csoport önvédelem centrikus, nem verseny centrikus. Nem akadályozzuk, ha valaki versenyeken szeretne indulni, de nem célunk! Tagok vagyunk: József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület, Békés Megyei Harcművész Szövetség, Magyar Kick-boksz Szövetség, BUDO Karate és Ju-jitsu International, IKU Hungary . Minden szervezetben dolgozunk, ahol hagynak minket dolgozni. Mindenkit tiszteletben tartunk, akik minket is tisztelnek!Alkalmazott technikák: kick-boksz, karate és ju-jitsu technikák, töréstechnika, valamint bot, kés, nunchaku használat.
A goshinkai karate nem irányzat, hanem a karate önvédelem és közelharc centrikus értelmezése és alkalmazása. Jelszavunk: „Harc, Fegyelem, Erkölcs”.
Sajátosságai:
1.Edzés és bemutató a természetben. Tagjai előszeretettel edzenek szabadban, mivel ez az embert természetes környezete.
2.Alapvetően önvédelmi technikákat oktat, szabad harcban gondolkodik.
3.A támadás – védés –ellentámadáson kívül – az újratámadás „kontra” folyamatát is oktatja, így életszerű.
4.Oktatja a blokkokat, ellentámadásokat, ütéseket , rúgásokat, földharcot, kitérő manővereket, bizonyos nyomáspontokat (kyusho) ,bizonyos fegyverek használatát:kés, rövid bot, hosszú bot = kobudo.
5.Egyidejű,egyszerre történő védések és támadások oktatása.

Edzésvezető: Shihan Gregor László 8. dan
Helyettes: Sempai Frisnyicz János 3. kyu

Elérhetőségek / Contacts:
Edzések helyszíne / Training location: Békéscsaba, Nemes Tihamér Szakgimnázium tornaterme (Békéscsaba, Kazinczy u. 7. sz.)
Edzésidőpontok: kedd-csütörtök: 16.30–18.00
Training times: Tuesday Thursday: 16.30–18.00
Telefon: Gregor László +36 (70) 331 5574
E-mail: laszlogregor7@gmail.com
Facebook: Gregor László Önvédelem – Goshinkai Karate-Do.