Budo Karate & Jujutsu International
vezető instruktor / Chief Instructor
Ippon Shotokan Egyesület / Association Nagykanizsa
vezetőedző / head coach
7. dan Shotokan karate

1972.07.24-én születtem Letenyén. Karatéval 1990-ben kezdtem foglalkozni Németh István keze alatt, a nagykanizsai Honvéd Sportegyesületben.  Wranna István magyar származású horvát mester irányította felkészülés után 1995-ben kaptam meg az 1. dan fokozatot Paolo Bolaffio olasz mestertől. Sáfár László nagymester hazatérése után az ő szakmai irányítása alatt gyakoroltam és szereztem meg a 2., az általa vezetett tanítóiskola végén a 3. és később a 4. dan fokozatot is, 1997-1999-2001-ben. 2013-ban sikerült az International Karate-Do Shobukai világszövetség 5. dan fokozatát is kiérdemelni.
A több évtizedes ismeretség és barátság révén Csősz-Tóth Norbert mester harcművészete nagy hatást gyakorol(t) rám, lehetőségem lett rá hogy közösen dolgozzunk.
Alapító tagja voltam a Budo Karate of Hungary szövetségnek, ami a 2020-ban a nagy nemzetközi érdeklődésre való tekintettel egy nemzetközi szövetséggé alakult Budo Karate & Jujutsu International néven, itt az alelnöki- és a főtanítói szerepet töltöm be jelenleg is.
2015-ben 6. dan fokozatot kaptam a Budo Karate Of Hungary szövetségnél, Csősz-Tóth Norbert, Kesic Bogdan mesterek előtt. 2021-es edzőtáborunkban vizsgáztam sikeresen 7. dan fokozatra.
Instruktorként a harcművészetben modern szemléletben, de a tradíciók ápolása és tisztelete mellett, új fajta gondolkodásmóddal gyakorlok és tanítok.
Minden ami jól sikerült az életem során ahhoz köze van annak hogy karatéval foglalkozom. Ugyanígy ha fogcsikorgatva kellett tűrni, ennek segítségével viseltem sorsomat. Köszönöm mindenkinek akivel volt szerencsém együtt gyakorolni, és köszönöm azoknak is akik az évek során tanítóként, tanítványként, barátként vagy jóindulatú segítőként hozzátettek valamit ehhez a „kalandhoz”.

Elérhetőségek / Contacts:
Telefon: +36 (30) 640 8590
E-mail: ifj.beres.janos@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/beresjani
Instagram: https://www.instagram.com/ifj.beres.janos