Az Egyesület 2005-ben alakult azzal a céllal, hogy színesítse Nagykanizsa város harcművészetekkel foglalkozó klubjainak amúgy széles palettáját.
Miért van erre szükség, ha vannak már másik shotokan klubok a városban? Talán egy másfajta megközelítésben értelmezve sokszor ugyanaz a dolog, ugyanaz a harcművészet új értelmet nyerhet, és értéket teremthet. A klub létszámának folyamatos gyarapodása és Nagykanizsán kívül immár Letenyén is elindult csoportja jelzi, hogy az alapítók jó irányt vettek.
Az egyesületi tagok között vannak akik már 1990 óta folyamatosan gyakorolják a karatét. Az egyesület edzésein résztvevő 25 főből jelenleg is több fekete öves karatés edz rendszeresen, közülük ketten elvégezték az edzések tartásához elengedhetetlen képzéseket is.
Az oktatás és gyakorlás tudásszint szerinti csoportokban, tradicionális alapelvek alapján történik, több évtizedes gyakorlattal rendelkező edzők vezetésével.
A helyi shotokan klubokon kívül jó kapcsolatot ápolunk más városokban lévő egyesületekkel is, rendszeresen látogatói vagyunk a környékbeli egyesületek edzéseinek is. A képzések célja elsősorban a karate-do gyakorlása, szellemiségének átadása és nem a versenysport, de azok számára akik felvállalják a versenyzéssel járó többletmunkát és költségeket, biztosítani tudjuk akár a legmagasabb szintű versenyzési lehetőségeket is.
Klubunk a Budo Karate & Jujutsu International szövetséghez tartozik, szakmai fejlődésünket többek között a szervezet továbbképzései biztosítják. Az útkeresés folyamatos, nyitottak vagyunk más harcművészetek felé is, rendszeres látogatói vagyunk más stílust vagy harcművészétet gyakorló klubok edzéseinek, ahol rengeteget tanulhattunk és tapasztalhattunk.
Az évek során többször át kellett értékelni a tanultakat, alkalmazkodni a változásokhoz és az új követelményekhez. 
Reményeink szerint a következő évek nagyobb ismertséget hozhatnak az egyesületnek mind Zala megyében, mind pedig a szövetségen belül is, a belefektetett energia és munka a továbbiakban is meghozza a gyümölcsét. Köszönetet mondok minden segítőnknek, szülőknek, tanítványoknak, az összes eddigi edzőnknek, tanítónknak, nélkülük ez a klub nem jöhetett volna létre, és nem működhetne ilyen sikeresen most már több mint 18 éve.

Edzések Nagykanizsán: Hevesi Sándor Művelődési Központ, 8800 Nagykanizsa, Széchenyi tér 5-9.
kedd (szakköri terem) és péntek (balett terem): 16-17 óra.
Edzések Letenyén: Fáklya Művelődési Ház táncterem, 8868 Letenye, Szabadság tér 15.
hétfő és szerda: 16-17 óra.
Vezetőedző: Béres János 7. dan Shotokan karate
Edző: Molnár Csaba 4. dan Shotokan karate

Elérhetőségek / Contacts:
Weboldal / Website: https://ipponsedojo.business.site/
Telefon: Béres János +36 (30) 640 8590
E-mail: ipponse@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/IpponSE, https://www.facebook.com/groups/350265691269534
Instagram: https://www.instagram.com/Ippon.SE

Karate Nagykanizsán
Karate Letenyén