Antal János emlékedzőtábor

2021. november 27-én Sárbogárdon közel száz fő részvételével zajlott le az a karate szeminárium, amellyel Antal János mesterre, a magyarországi shotokan karate megalapítójára emlékeztek.

Németh Attila sensei – a Sárbogárdi Karate Club vezetője – immár negyedik alkalommal rendezte meg ezt a megemlékezést. Az idei évben a sárbogárdi csapat csatlakozott a Budo Karate & Jujutsu International szövetségéhez, így az emléktábor még a szokásosnál is nagyobb létszámmal zajlott. Érkeztek karatékák az ország egész területéről, részt vettek az edzésen a mostani fiatalok mellett Antal János mester régi tanítványai, és a fia is.

A megnyitót Sárbogárd polgármestere Dr. Sükösd Tamás tartotta. Beszédében a közösségek építése, a sportolás illetve edzés fontossága mellett a jövőbeli tervekről is szót ejtett.

A szövetség Németh Attila mesternek a karate gyakorlásban és tanításban töltött több évtizedes munkájáért a 7. dan fokozatot adományzta, amelyet a szeminárium meghívott mestere a Budo Karate & Jujutsu International szövetség technikai igazgatója, Csősz-Tóth Norbert adott át neki.

Az edzőtábor anyagában tradicionális technikák, érdekes kombiációs- és páros gyakorlatok is szerepeltek.
A résztvevők a Csősz-Tóth Norbert nagymester mellett Németh Attila, Béres János, Bézsenyi Renáta és Molnár Csaba sensei-ek tanításából is ízelítőtt kaphattak.

A két edzés közötti szünetben karate bemutatót láthattunk töréssel, küzdelemmel. Átadásra kerültek az oklevelek az elmúlt időszak danvizsgázóinak.

Remek rendezvény volt, köszönet a szervezőknek, segítőknek! A hagyomány biztosan folytatódik jövőre is. Találkozzunk a szövetség minél több rendezvényén!

admin

You must be logged in to post a comment