NYÁRI SHOTOKAN KARATE EDZŐTÁBOR 2021

2021. júlis 21-25 között rendezte nyári táborát a Budo Karate & Jujutsu International nemzetközi szövetség. A vírushelyzet bár valamennyire normalizálódott, a nemzetközire tervezett tábor a külföldi csapatok részvétele nélkül, országos táborként zajlott. Skóciából, Oroszországból, Belgiumból, Ausztriából is visszamonták a tábori részvétlelt.
A létszám a helyzethez képest így is remekül alakult, egész szépen megtelt a Balatonszemesi sportcsarnok az edzések alkalmával. Érkeztek karatékák, az ország szinte minden tájáról.
A program úgy lett megszervezve, hogy a délelőtti órákban még az ebéd előtt lezajlott a két egymást követő edzés, és a délutáni időszakban mindenki élvezhette a balatonpart kikapcsolódási lehetőségeit.
A szövetség vezetősége Csősz-Tóth Norbert mesternek a szervezet technikai igazgatójának, alelnökének a világszövetség építésében töltött évtizedes munkája, a shotokan karate edzésekkel és tanítással töltött 40 év erőfeszítése és a karate technikai tökéletesítésének, újszerű tanításának elismeréseként 9. dan fokozatot adományozott.
A tábori edzések tananyaga a küzdelmi gyakorlatok köré épült, változatosan több tanító bevonásával lett tanítva.
A vezetőség tagjai szövetség instruktoraival, edzőivel közös programot fogadtak el a szervezet további építésével kapcsolatban, ennek részletei az ősztől folyamatosan kerülnek majd megvalósításra.
A szombati nap zárásaként kyu és dan vizsgákra is sor került. A vizsgák – a tanulságok levonása mellett – sikeresen záródtak. A kyu vizsgázók adatai folyamatosan felkerülnek majd weboldalunkra. A vezetőség három tagjának magas fokozatú danvizsgái sikeresen zárultak, Varga Balázs 4. dan, Bézsenyi Renáta a szövetség elnőke 5. dan és Béres János a szervezet vezető instruktora 7. dan fokozatot kapott a megmérettetésen. Nagy Róbert szintén vezetőségi tag a Ju-Jitsu tanításában, tökéletesítésében és a szövetségben végzett munkájának elismeréseként Goshin Ju-Jitsu 5. dan fokozatot kapott a szövetség technikai igazgatójától.
A tábor minden évben megrendezésre kerül, így lesz ez jövőre is! Várjuk az érdeklődőket rendezvényeinken illetve szövetségünk tagjai között!

admin

You must be logged in to post a comment